Kuchnia

Kulinaria

Sałatka z halloumi, daktylami i sosem miętowym (7 składników)

Składniki

► halloumi [ok.50 g / 1/4 kostki]
► ogórek zielony [ok. 100 g]
► daktyle [4-5 szt.]
► awokado [ok. 50 g / 1/3 średniej sztuki]
► mix sałat [2 spore garście]
► jogurt grecki [60 g / 3 łyżki]
► liście mięty [mała garstka]

Przyprawy
► sól i pieprz do smaku
► sok z cytryny [1 łyżka]
Przygotowanie

Ser halloumi pokroić na centymetrowe plastry i grillować na suchej patelni do zrumienienia ok. 2-3 minuty z każdej strony.
Do jogurtu dodać sok z cytryny, drobno posiekaną miętę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić do lodówki.
Do miski przełożyć sałatę, ogórka, awokado i daktyle pokrojone w kostkę, na wierzch położyć grillowany ser, całość polać schłodzonym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation