Kuchnia

BABECZKI

Muffinki z białą czekoladą i malinami

Składniki:

sypkie:

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody

mokre:

1 szklanka mleka
pół szklanki oleju
1 jajko

dodatki:

200 g świeżych malin
tabliczka białej czekolady

Wykonanie:

Wymieszać osobno składniki sypkie i mokre, a następnie zmieszać sypkie z mokrymi. Białą czekoladę posiekać drobno i dodać do ciasta. Wymieszać, niekoniecznie dokładnie (mogą zostać grudki). Ciasto delikatnie nałożyć do foremek do 3/4 wysokości foremki (użyłam silikonowych foremek) a na wierzch ułożyć po 3-4 maliny. Piec 20-30 minut w temperaturze 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation