Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

składniki na 12 dużych babeczek:

200g mąki pszennej
100g mąki pszennej pełnoziarnistej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
1 jajko
250g jogurtu naturalnego
80ml oleju
130g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego
350g brzoskwiń

1. wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia i sodę.

2. w drugiej misce wymieszać jogurt, jajko, olej, cukier, cukier waniliowy i aromat śmietankowy.

3. brzoskwinie obrać i pokroić na kawałeczki.

4. do mąki wsypać brzoskwinie, wlać mokre składniki i krótko wymieszać (tylko do zwilgotnienia składników). ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub wysmarowanej masłem i posypanej mąką. piec w temperaturze 160oc na funkcji termoobieg przez 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation