Kuchnia

Smaki

Zdrowy, szybki obiad ? Kotlety indycze z bakłażanem w sosie jogurtowym 🙂



SKŁADNIKI

1/2 kg mięsa mielonego z indyka
przyprawy : sól, pieprz, czosnek granulowany
1 jajko
1/2 kulki sera mozarella
odrobina bułki tartej
Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Formować kulki, a do środka wkładać po małym kawałku sera mozarella. Obtoczyć delikatnie w bułce tartej. Piec w rozgrzanym piekarniku na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 30 min.



1 średni bakłażan
200 ml jogurtu naturalnego gęstego
2 małe ząbki czosnku
szczypta soli i pieprzu


Bakłażan pokroić na plasterki około 0,5 cm grubości – posolić i odstawić na około 30 min., aby puścił sok. Następnie opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Smażyć na suchej patelni na złocisty kolor. Przełożyć do miski, dodać jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Delikatnie wymieszać.

http://zdrowyprzepis.eu/kotlety-indycze-z-baklazanem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation