Kuchnia

nalewki

Koktajl z jarmużem

Koktajl z jarmużem - składniki:
/na 2 porcje po ok. 300-330 ml/
100 g liści jarmużu
100 g selera naciowego (ok. 4,5 łodygi)
300-350 ml soku pomarańczowego
3 plasterki imbiru
garść natki pietruszki
opcjonalnie: syrop klonowy, syrop z agawy - do dosłodzenia

Imbir, jarmuż, natkę i seler dokładnie myjemy.
Z jarmużu wycinamy twarde części liści.
300 ml soku, liście jarmużu, pokrojone w mniejsze kawałki łodygi selera, natkę i posiekany imbir wrzucamy do blendera i miksujemy 2-3 minuty.
W zależności od soku (świeżo wyciskany czy z kartonu) może zajść konieczność dosłodzenia koktajlu za pomocą syropu klonowego lub syropu z agawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation