Kuchnia

Makarony

Makaron ze szpinakiem i serkiem

Przepis na 4 porcje:

400 g makaronu

100 g suszonych pomidorów w oleju

150 g świeżego szpinaku

200 g serka twarogowego z ziołami ( u mnie Philadelphia)

50 ml śmietany

1/2 cebuli

czosnek

pieprz i sól

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Dodać do niego pokrojone pomidory i umyty i pokrojony szpinak. Serek wymieszać w garnku ze śmietaną, dodać pokrojoną drobniutko cebulę, przeciśnięty czosnek, pieprz i sól. Można wzbogacić smak sosu dodając łyżeczkę przyprawy, np. knorr - sos sałatkowy, ogrodowy (lub inny). Sos podgrzać, nie trzeba go gotować.

Sosem polać makaron i wymieszać
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation