Kuchnia

dania mączne

Ciasto:
ok 500 g mąki
ok 50 g świeżych drożdży
ok 4 łyżki ciepłej wody
ok 200 g twarogu
2 trójkąty sera topionego ok. 50 g
250 ml śmietany 30 %
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
pieprz

Pasta serowa:
ok 150 g sera żółtego
2 łyżki majonezu
pęczek pietruszki
pieprz

Dodatki:
ok. 60 g salami (u mnie polędwica)
1 duży pomidor
keczup

Składniki ciasta zagniatamy i rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blasze. Nakłuwamy i odstawiamy do wyrośnięcia ok. 30 min. Pasta serowa: wszystkie składniki zmiksować lub ser starty na drobnych oczkach wymieszać z posiekaną pietruszką, dodać majonez i doprawić pieprzem. Na ciasto na całą powierzchnię nakładamy masę serową. Na wierzch nakładamy plastry salami i pokrojone w plasterki pomidory, lekko dociskamy tak by salami i pomidory lekko wtopiły się w ciasto. Wierzch polewamy keczupem (polałam po upieczeniu). Pieczemy w 250 st. C około 15 - 20 minut

Więcej przepisów na http://wmojejmagicznejkuchni-czekoladowo.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation