Kuchnia

Pizza, zapiekanka

Liczba polubień: 2 061
tetiisheriPamiętacie tę frittatę ze szpinakiem, szynką i mozarellą? Genialna opcja posiłku. Przed wyjazdem na działkę, szalałam w domu z piekarnikiem. Tutaj na maksa korzystam z patelni. Były placki, jajka, omlety. Pora na coś nowego, a frittata strasznie mi chodzi po głowie 🤔🤔 PRZEPIS 🥚🥚
▪8 jajek
▪1 opakowanie mozzarelli
▪kilka plasterków szynki
▪szpinak np. mrożony, ilość wedle uznania
▪przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, czosnek
Szpinak podsmaż z czosnkiem na patelni.
Jajka roztrzep widelcem w osobnej misce, posól i dodaj pieprz. Dodaj pokrojoną w plastry/kostkę szynkę i wymieszaj.
Szpinak przełóż do naczynia i zalej masą jajeczną z szynką.
Na wierzchu ułóż pokrojoną w kostkę mozzarellę i posyp czerwoną papryką.
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni do suchego
patyczka. U mnie czas zapiekania wyniósł 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation