Kuchnia

lody

Lody Rum& Rasins

Składniki:
1 żółtko
2 jajka
750 ml mleka pełnotłustego
1 budyń waniliowym
500 ml śmietany kremówka
1 szklanka cukru

3-4 łyżki rumu ( my użyłyśmy Captain Morgan Spiced Rum)

4 łyżki rodzynek
Wykonanie:
1. Żółtka, jajka i 3.4 szklanki cukru ubić na parze.
2. Z mleka ugotować rzadki budyń. Zaparzyć nim jajka i chwilę ubijać.
3. Czekolady połamać na małe kawałki, wrzucić do masy jajeczno-budyniowej i mieszać do rozpuszczenia.
4. Rodzynki przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą.
5. 500 ml śmietanki ubić na sztywno.
6. Masę czekoladową wystudzić i następnie dodać ubitą śmietankę, rodzynki i rum.
7. Powstałe mieszanki wstawić do lodówki i często mieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation