Kuchnia

food&beverage/ recipies

JESIENNA ZUPA

1 mała dynia hokkaido
2 duże cebule
5 średnich marchewek
1 filiżanka czerwonej soczewicy
1 mały przecier pomidorowy
sól
olej
przyprawy: czosnek, papryka mielona słodka czerwona,

Cebulę siekam w kosteczkę i podsmażam na złoto w dużym garnku. Marchewki i dynię
kroję na małe kawałki, umieszczam w garnku i zalewam wodą. Dodaję czerwoną soczewicę
i gotuję wszystko do miękkości. Studzę, miksuję, dodaję przecier pomidorowy i przyprawy.
Podaję na gorąco.
Na wierzchu - pestki dyni i kropelki zielonego tabasco.


SMACZNEGO!


Pozdrawiam,
Karmel-itka


JESIENNA ZUPA - CZYLI WSPÓLNE GOTOWANIE NA JESIEŃ. | W kuchni Karmel-itki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation