Kuchnia

Gdy lubimy dobrze zjeść

Faszerowana cukinia

4 cukinie, 30 dag mięsa mielonego, kilka średniej wielkości pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 duża cebula, kawałek żółtego sera, przyprawy np. bazylia, oregano, sól, pieprz.

Cukinie obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ z pestkami i posolić. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć, wrzucić mięso mielone i razem smażyć. Pieczarki pokroić w paski i dusić na patelni. Zlać wodę i wrzucić do mięsa. Paprykę pokroić w małe paski i dorzucić do farszu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano, lub swoimi ulubionymi przyprawami i dusić wszystko chwilę pod przykryciem. Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i rozłożyć na nich farsz. Piec, aż cukinia będzie miękka, pod koniec pieczenia posypać startym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation