Kuchnia

kuchnia

Pasztet z dyni

Składniki:
- 700 gram dyni
- 200 gram marchewki
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- oliwa z oliwek
- pieprz ziołowy
- 3 ząbki czosnku
- ¾ szklanki kaszy manny
- sól

Przygotowanie:
Dynię obieramy, usuwamy z niej pestki i ścieramy na tarce. Zasypujemy ją szczyptą soli, aby przyspieszyć oddawanie wody. Zostawiamy na chwilę. Marchewkę również obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie. Odsączamy dynię i mieszamy ją ze startą marchewką, cebulą i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy kaszę mannę i jajka. Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i solą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut (do zarumienienia). Pozostawiamy do ostygnięcia i delikatnie wyciągamy z formy. Voila! ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation