Kuchnia

Ciastka

♣♣Daktylowe ciasteczka♣♣

1 szklanka daktyli
1 szklanka lekkiego zboża ekspandowanego
4 łyżki masła z nerkowców
1 łyżka oleju kokosowego
60 g gorzkiej czekolady
2 łyżki orzechów laskowych

Daktyle zalewamy wrzątkiem na 20 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku. Do daktyli dodajemy masło z nerkowców oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość blendujemy na gładką, klejącą masę. Do daktyli dokładamy zboże ekspandowane i mieszamy łyżką. Mokrymi dłońmi formujemy kuleczki, które rozpłaszczamy na kształt ciastka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej orzechy laskowe. Czekoladą z orzechami oblewamy ciasteczka. Chłodzimy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation