Kuchnia

kuchnia

domowy Baileys
1/2 l wódki
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego

to jest podstawowy przepis, jeśli ktoś chce można dodać trochę śmietanki, czy 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej. Można dodać też trochę cukru pudru, ja nigdy nie dodawałam ostatnio zrobiłam właśnie ze śmietanką


Wstawiamy zamkniętą puszkę do garnka z wodą, tak żeby puszka była przykryta wodą (należy uzupełniać podczas gotowania). Gotujemy na małym ogniu 2 godziny od zagotowania sie wody, po ostygnięciu otwieramy, masa powinna być gęsta, powoli dodajemy alkohol i miksujemy... kiedys robiłam również z gotowej masy krówkowej, ale wolę gotować mleko w puszcze bo w gotowej masie są lekko wyczuwalne grudki. No ale oba są pyszne...
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation