Humor

Darek

Brandada. Pasta z dorsza przepis | Kotlet.TV


Przepis na Brandada. Pasta z dorsza
czas: 30 minut + moczenieliczba porcji: 6-8 osób
Składniki
500 g dorsza
ok. 200-250 ml oliwy
100 ml mleka
szczypta pieprzu, sól
cytryna
1 ziemniak spory (ok. 150 g)
2 ząbki czosnku
Moje porady

przed podaniem warto pastę lekko podgrzać a nie podawać z lodówki
Przepis na brandadę
KROK 1
Dzień wcześniej dorsza namoczyć przez 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie już właściwego dnia rybę pokroić i zagotować we wrzątku przez kilka minut. Jednocześnie ugotować ziemniaka(i).
Przepis na brandadę
KROK 2
Mięso z ryby pokroić bardzo drobno, dodać sok z cytryny, rozgniecione ziemniaki i dodawać oliwę ostrożnie. Ona zwiążę rybę, a ryba będzie wchłaniać tłuszcz, mieszamy aż napęcznieje i zacznie odklejać się od ścianek.
Przepis na brandadę
KROK 3
Wtedy dodaję mleko i czosnek. Całość powinna być jak krem.
Przepis na brandadę z grzankami
KROK 4
Na maśle podsmażam bagietkę robiąc grzanki, podaję z pastą. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation