Kuchnia

PYSZNOŚCI DO JEDZENIA

Krem z dyni z dodatkiem gruszki i chill


Składniki:

* 600 g dyni (waga po obraniu)
* 1 duza gruszka
* 150 g marchewki
* 150 g cebuli
* 100 g pora
* 50 g selera
* 80 g masła
* 1 szczypta chilli
* 1 szczypta imbiru
* 1 szczypta kurkumy
* sól i pieprz do smaku
* 6-7 szklanek wody


Na rozgrzane masło wrzucamy drobno pokrojoną dynię, drobno posiekaną marchewkę, cebulę, pora, selera i smażymy około 5-7 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną gruszkę oraz przyprawy i wlewamy wodę. Gotujemy do czasu aż dynia będzie miękka (około 30 minut) a następnie zupę miksujemy blenderem (by był idealnie gładki możecie go przetrzeć dodatkowo przez gęste sito). Jeśli według Was zupa będzie za gęsta możecie dolać dodatkową szklankę wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation