Kuchnia

a-Przepisy

Zapiekany makaron z brokułami i pieczarkami


- makaron farfalle ugotowany – 400 gramów
- śmietana 18% – 50 mililitrów
- brokuły małe różyczki – 0.5 kg
- starty ser żółty – 50 gramów
- Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr – 1 opakowanie
- słodka papryka w proszku – 2 szczypty
- pieczarki – 8 sztuk
- oliwa – 3 łyżki
- cebula – 1 sztuka
- woda – 250 mililitrów


Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w ósemki i smaż chwilę razem z cebulą.

Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, następnie wlej na patelnię z pieczarkami i doprowadź do wrzenia. Dodaj brokuły.

Ugotowany makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

Wierzch zapiekanki posyp startym serem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 25 minut. Po zapieczeniu posyp papryką i natychmiast podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation