Kuchnia

przekąski ciasto francuskie

Składniki potrzebne do przygotowania świderków z ciasta francuskiego:

1 arkusz ciasta francuskiego,
100g szynki dojrzewającej (lub każdej innej),
100g żółtego sera,
1 łyżeczka słodkiej papryki.


Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego:

Na rozłożonym arkuszu ciasta francuskiego rozkładam plasterki szynki (ja użyłam Szwarcwaldzkiej), posypuję startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem oraz papryką.
Kroję ciasto z dodatkami na paski o szerokości około 2 cm.
Każdy pasek zwijam w świderek.
Świderki układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piekę w rozgrzanym do temperatury 200oC piekarniku przez około 15 minut do zarumienienia.
Gorące świderki wykładam na talerz i podaję.
Świderki z ciasta francuskiego z szynką i serem gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation