Kuchnia

Coś na ząb

Świetna pasta do kanapek

1 duża makrela
8-10 suszonych pomidorów (np. domowych z tego przepisu)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 papryczka chili (można użyć mniej, jeśli lubicie mniej pikantne rzeczy)
kilka gałązek natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
bagietka

Wykonanie:

Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości. Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze. Miksujemy na gładką pastę rybną. Doprawiamy do smaku. Tutaj wszystko zależy od naszego gustu smakowego – mi najbardziej odpowiada wersja pikantna. Jeśli chodzi o suszone pomidory to również polecam użyć domowych, własnoręcznie przygotowanych. Jest to proste, a przepis znajdziecie na blogu (zobacz).

Pasta rybna z suszonymi pomidorami podana na pysznej chrupiącej bagietce to świetna przekąska na imprezę. Wiadomo, kanapki na imprezę muszą być. Ale jest też świetna np. na śniadanie (ja zabiorę sobie jutro trochę do pracy) lub popołudniową przekąskę.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation