Kuchnia

alkohole

Jak zrobić nalewkę z agrestu?

http://kuchnia-polska.wieszjak.polki.pl/napoje-i-trunki/285773,Jak-zrobic-nalewke-z-agrestu.html

Inny przepis:
Składniki:
2 kg owoców agrestu
2 l 65% roztworu spirytusu
0,5 kg cukru
pół cytryny
laska wanilii
kawałek korzenia imbiru, wielkości połowy kciuka
2 garści rodzynek
Przygotowanie:
Agrest obieramy z ogonków i szypułek, myjemy i osuszamy. Następnie lekko rozgniatamy, ale nie miażdżymy, zasypujemy cukrem, przekładamy do 5-litrowego słoja i odstawiamy w ciepłe miejsce na parę dni. Następnie zalewamy alkoholem, dodajemy pozostałe składniki, zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 3-4 tygodniach zlewamy nalew (najlepiej przecedzić przez pieluchę tetrową). Rozlewamy do butelek. Odstawiamy w ciemne miejsce. Nalewka ta powinna dojrzewać minimum 3 miesiące.

http://targsmaku.pl/gotowanie/przepisy/nalewka-agrestowa,115682.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation