Kuchnia

gotowanie

Smaki Alzacji : Daktyle nadziewane kozim serem

Daktyle nadziewane kozim serem
Źródło: Tapas

Składniki:
12 daktyli
120g sera koziego typu fromage
szczypta pieprzu cayenne
sól morska
odrobina oliwy z oliwek
3 łyżki soku z cytryny
kilka gałązek świeżego tymianku
100g szynki Szwarcwaldzkiej
wykałaczki

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180'C
Daktyle wypestkować i nieco naciąć wzdłuż. Ser wymieszać do gładkiej konsystencji. Daktyle napełnić serem, posypać pieprzem cayeńskim i solą. Każdy daktyl owinąć plasterkiem szynki i przymocować gałązkę tymianu. Daktyle ułożyć na blasze, skropić olejem i zapiekać w piekarniku 10 minut. Gorące pokropić sokiem cytrynowym. Najlepsze ciepłe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation