Kuchnia

kuchnia

Trufle bounty w wersji fit - 365 dni dookoła kuchni.

150g wiórków kokosowych
6 daktyli
tabliczka gorzkiej czekolady
5 łyżek mleka kokosowego z puszki

Wiórki przełóż do misy blendera. Daktyle namocz przez 5 minut we wrzącej wodzie (ok. 100ml), następnie dodaj je do misy blendera. Całość zblenduj dokładnie. Z masy formuj niewielkie kuleczki, układaj je na talerzu. Całość wstaw na ok. 1h do zamrażalki.
Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej z mlekiem kokosowym. Z zamrażalnika wyjmij trufle, każdą z nich obtocz w czekoladzie i ponownie układaj na talerzu. Gotowe trufle umieść ponownie w zamrażalniku na ok. 1h, a następnie przechowuj je w lodówce.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation