Architektura

Architektura

Chipsy serowo-czosnkowe z tortilli
Składniki:

1 placek tortilli o średnicy 25 cm
50 g masła
20 g twardego sera typu parmezan
2 ząbki czosnku
przyprawy: 1/4 płaskiej łyżeczki soli, łyżka bazylii

Placek tortilli (może być zwykły pszenny lub pełnoziarnisty) o średnicy 25 cm - podziel na 16 trójkątów. Mogą to być również dwa mniejsze placki. Użyj tortilli ze sklepu, bądź z mojego ulubionego przepisu na domowe tortille pszenne.

W misce wymieszaj ze sobą rozpuszczone masło, czosnek przepuszczony przez praskę, sól, bazylię oraz starty drobno parmezan. Kawałki tortilli oblepiaj z obu stron gotową papką. Układaj obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę umieść w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Chipsy piecz 13 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation