Kuchnia

słodkości alutki

pastacı okulu öğrencisi. : Ocak 2015
składniki:

25 g masła
350 g lub 1,5 szklanki cukru pudru
175 ml 3/4 szklanki niesłodzone mleko skondensowane (mleko lub 350 g cukru i zagotować, aż zmniejszy się o połowę)
Szczypta soli
115 g lub 2 szklanki białego malutkie marshmallovv
225 g lub 1,5 szklanki chipsów czekoladowych
1 łyżeczka wanilii
115 g lub 1/2 filiżanki orzechy ziemne (jeśli chcesz)



Czekolada, orzechy i pozostałe składniki z wyjątkiem orzeszków ziemnych w małym rondelku. Wymieszać olej i cukier w rondlu na średnim ogniu, aż się rozpuści. gdy zaczyna wrzeć, gotować przez 2 minuty. Wstawić czekolady i mieszać aż do rozpuszczenia. dodać mieszankę orzechów i wymieszać. Blachę przykryć folią . włożyć do lodówki, po ochłodzeniu do temperatury pokojowej . Kwadratowy lub prostokątny kształt przy pomocy ostrego noża cięcia i przechowywać w lodówce, umieścić w słoju. Polecam do wypróbowania, jeśli kochasz czekoladowe i karmelowe smaki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation