Kuchnia

Sałatki

MangoPapaja: Kasza pęczak z warzywami, fetą, ciecierzycą i grillowanym bakłażanem oraz orzechami włoskimi- czyli Lunch Box numer 2

Składniki:
•100 gram kaszy pęczka, gotujemy według przepisu na opakowaniu
•1/2 szklanki ciecierzycy, ugotowanej do miękkości bądź z puszki
•1/2 papryki czerwonej
•1/2 papryki zielonej
•1/4 pęczka koperku
•1/4 pęczka natki pietruszki
•1/2 bakłażana
•garść orzechów włoskich
•25 gram sera feta
•1/3 ogórka
•sól
•pieprz

Zaczynamy od ugotowania kaszy. Bakłażana kroimy w plastry, każdy plaster doprawiamy solą oraz pieprzem i grillujemy na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. Po tym czasie bakłażana odstawiamy do wystygnięcia, następnie kroimy w kostkę. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Orzechy i zioła drobno siekamy. Ugotowaną kaszę, ciecierzycę i pokrojone w kostkę warzywa oraz zioła i orzechy mieszamy dokładnie w misce, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy rozkruszony ser feta i dokładnie mieszamy całość. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation