Kuchnia

kuchnia

FIT!!!

Tę sałatkę z tuńczyka "wymyśliłam" sobie z 15 lat temu i nadal to moja ulubiona, w dodatku są węglowodany i białko + warzywa, idealna do pojemnika na drugie śniadanie, podwieczorek czy obiad. Dla tych mniej zwariowanych fit - freaków sprawdzi się i na kolacje Emotikon smile
Modyfikowałam ją trylion razy Emotikon smile

- woreczek ryżu
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- kilka sztuk pomidorków koktajlowych lub pomidor cały
- pół ogórka ( opcjonalnie, dobrze smakuje w tej sałatce, ale wiem, że nie powinno się łączyć ogórka z pomidorem)
- pół puszki kukurydzy
- jedna mała biała cebula
- sól, pieprz, bazylia suszona
- 3 łyżki jogurtu greckiego ( jeśli macie gości i chcecie podać im tę sałatkę polecam samemu zrobić majonez, jeszcze pyszniejsza, wiadomo Emotikon smile )

opcjonalnie często dodawałam również czerwonej fasolki z puszki ( pół puszki ) oraz czerwona lub różne kolory papryk świeżych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation