Kuchnia

Jami Jami <3

Ewa Wachowicz / Przepisy / Chleb owsiany
SKŁADNIKI
1 l - ciepłej wody
50 g - drożdży
1 łyżeczka - cukru
2 łyżeczki - soli
8 łyżek - płatków owsianych górskich
1 kg - mąki pszennej
1 garść - łuskanego słonecznika
1 garść - siemienia lnianego
odrobina mleka
DO DEKORACJI
łuskany słonecznik
Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut.
Następnie dodać mąkę, garść siemienia lnianego i garść łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułką tartą. Na cieście rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation