Kuchnia

Kuchnia Góralska

Góralskie krokiety

Składniki

mleko
1 szklankamąka pszenna
2 szklankiwoda
1,5 szklankajajka
2 szt.sól
1 łyżeczkaolej do smażenia
5 łyżekkapusta kiszona
0,5 kgmięso mielone, np. wołowo- wieprzowe
0,5 kgcebula
1 szt.sól i pieprz do smaku
1 szczyptajajka do panierowania
2 szt.bułka tarta
1 szklankaPrzyprawa do mięs Knorr
1 łyżeczka
Krok 1
Za pomocą miksera z mleka, mąki, wody, 2 jajek oraz łyżeczki soli przygotowujemy ciasto na naleśniki. Smażymy je na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości.
Krok 3
Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i przesmażamy mięso z cebulą. Przyprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 4
Zimny farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy - 2 boki łączymy do środka i zwijamy. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation