Kuchnia

Przepisy na obiad

One Pot Garlic Parmesan Pasta - Damn Delicious
na 4 porcje

2 łyżki niesolonego masła
4 ząbki czosnku, mielone
2 szklanki bulionu z kurczaka (470 ml)
1 szklanka mleka (235 ml)
makaron fettuccine (225 g)
sól dla smaku
pieprz do smaku
¼ szklanki startego parmezanu (25 g)
2 łyżki świeżej pietruszki, posiekane

Przygotowanie

Ogrzać niesolone masło na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek i gotuj, często mieszając, aż aromatyczny, około 1-2 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, mleko i fettuccine. Dopraw solą i pieprzem.
Doprowadź garnek do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, około 18-20 minut.
Zamieszaj w parmezanie. Jeśli mieszanka jest zbyt gęsta, dodaj więcej mleka, ile potrzeba, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Podawaj natychmiast, a na wierzch z pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation