Kuchnia

PRZEKĄSKI

Sałatka porowa - przepis ze Smaker.pl

1 duży por
3-4 rzodkiewki
4 jaja ok
15 dag sera żółtego
ok 20 dag kukurydzy w puszce
łyżka majonezu
sól, pieprz
5-6 os.
30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie
Przygotowanie :
Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty odciśnij i przełóż do misy.
Rzodkiewkę pokrojoną w cienkie słupeczki, kukurydzę, ser żółty pokrojony w kosteczkę (zob. na zdj. poniżej jak ja to robię) i ugotowane na twardo jajka również pokrojone w kosteczkę dodaj do misy, wymieszaj, dodaj łyżkę majonezu i dopraw solą i pieprzem.
Odstaw do lodówki aby nieco smaki się "dopracowały".

Informacja dodatkowa:
Parzenie pora ma kilka celów, utrzymuje jędrność, traci chrupkość, znacząco zmniejsza ew. wzdęcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation