Kuchnia

PRZEKĄSKI

sałatka z selera naciowego i rzodkiewki

1 seler naciowy
pęczek rzodkiewki
150 g sera żółtego w kawałku
5 jajek
1/2 puszki kukurydzy
150 g szynki w kawałku
5 plastrów ananasa
3 łyżki majonezu
mały kubeczek jogurtu naturalnego
pieprz
sól


Seler umyć i pokroić drobno. Ser i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę pokroić w średnie kosteczki. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Ananasa pokroić na drobne kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, posolić, przyprawić pieprzem (można też dodać ząbek czosnku). W misce układać wszystkie składniki warstwami w dowolnej kolejności tak, żeby były dwie warstwy sosu majonezowego a na samym wierzchu ma być rzodkiewka. Sałatka najlepiej smakuje po 2-3 godzinach, kiedy smaki przejdą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation