Kuchnia

PLACKI ROŻNE i PODOBNE

Wiosenne placki ziemniaczane - Prosty Przepis i Składniki - Ugotuj.TO



Ziemniaki 1kg Jajka 2szt Mąka pszenna 4 łyżki Rzodkiewki 1pęczek Szczypiorek 1pęczek Ogórek zielony 1 szt Śmietana kwaśna 150ml Mleko 2/3 szklanki sól pieprz przyprawa uniwersalna koperek zielony 1/2 pęczka Olej do smażenia

Wiosenne placki ziemniaczane - sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce- zostawiamy na chwilkę i odlewamy nadmiar wody. Do ziemniaków wbijamy jaja, dodajemy mąkę, mleko, startą rzodkiewkę, posiekany szczypiorek i przyprawy- dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na niego łyżką porcje ciasta- smażymy na złoty kolor z obu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Na każdy placek kładziemy kleks śmietany i posypujemy go startym zielonym ogórkiem i posiekanym koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation