Kuchnia

kluski

Zdjęcia dla przepisu: Kopytka okraszane kiełbaską z cebulką przepis dodany przez kachna2086 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości, osolić. Odcedzić, wyparować. Rozgnieść tłuczkiem na pure, odstawić do wystygnięcia.

W między czasie rozgrzać olej na patelni.
Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, podsmażyć.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy na patelnię, smażyć na małym ogniu do miękkości cebulki.

Ziemniaki przełożyć do miski, dodać mąkę, roztrzepane jajo i szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Następnie wałkować w średniej grubości rulon i kroić w kawałki.

Wstawić wodę do gotowania, osolić.
Wrzucać kopytka na gotującą się wodę, mieszając, żeby kluski nie przywarły do dna garnka.
Kopytka podawać polane okraszoną kiełbaską z cebulką.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation