Inne

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

ARBUZ - Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

Składniki
1 porcja
garść rukoli
kawałek arbuza bez pestek, pokrojonego na 10 kosteczek
5 kosteczek sera feta
4 czarne oliwki
1/4 małej czerwonej cebuli
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka posiekanej mięty (opcjonalnie)
świeżo zmielony czarny pieprz
miodowy sos winegret + dodatkowo 1 łyżka płynnego miodu i 2 łyżki soku z cytryny
Dodaj notatkę
Przygotowanie
Do salaterki włożyć rukolę, dodać arbuza, fetę, pokrojone na plasterki oliwki, cienko posiekaną czerwoną i pestki dyni zrumienione na suchej patelni. Posypać miętą i polać miodowym sosem winegret z dodatkowym miodem i sokiem z cytryny. Posypać pieprzem.
Wskazówki
Aby złagodzić nieco ostry smak cebuli, można ją wcześniej lekko posolić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation