Kuchnia

na słono

składniki na 12 sztuk

250 g mąki
2 łyżki proszku do pieczenia
120 g koziego sera
50 g kandyzowanych pomidorów
szczypta soli
ew. ulubione przyprawy
jajko
150 ml kefiru
150 ml oleju (użyłam oleju z imbirem, czosnkiem i chili)

do podania

100 g kremowego serka
świeże zioła lub kiełki (użyłam rukoli, tymianku i kiełków lucerny)


Suche składniki wymieszać, dodać pokrojony w niewielką kostkę ser i drobno posiekane pomidory. Jajko wymieszać z kefirem i olejem, dodać do pozostałych składników i krótko wymieszać - tylko do połączenia składników, ciasto może mieć grudki. Przełożyć do formy na muffiny.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić.
Przed podaniem posmarować do wierzchu serkiem i pozypać ziołami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation