Kuchnia

Ale JAJA

Omlet z pieczarkami

Składniki dla 4 osób:

8 jajek
3 łyżki śmietany
1 łyżka masła
3 łyżki mąki
1 łyżka masła klarowanego
25 dag pieczarek
cebula
10 dag sera gouda
szczypior
papryczka chilli
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki usmaż na maśle klarowanym. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.2. Jajka wybij do miski, dodaj sól, pieprz i łyżkę śmietany, lekko ubij. Dodaj mąkę, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wlej masę. Dodaj pieczarki i ser, smaż, aż jajka się zetną. Pod koniec smażenia możesz omlet przykryć pokrywką, by usmażył się na górze. Omlet dekoruj posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.Czas przygotowania: około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation