Kuchnia

Pizza & Tarta

Pizza z patelni w wersji FIT

50 gramów mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista 25 gramów i ryżowa 25 gramów)
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka otrębów (można zastąpić płatkami owsianymi)
1 łyżka oliwy z oliwek
40 ml mleka
przyprawy: 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki bazylii
Dowolne dodatki: u mnie ser mozzarella light pół kulki, filet z kurczaka (wcześniej przyrządzony), papryka, oliwki. Daj takie dodatki jak lubisz.

Sos pomidorowy: 1/3 szklanki passaty pomidorowej, sól, pieprz, mały ząbek czosnku, odrobina ksylitolu/erytrytolu, łyżeczka oliwy. Sos możecie podgrzać w garnuszku przez 10 minut lub w mikrofalówce przez minutę.

Sos czosnkowy: 1/2 ząbka czosnku, 3 łyżki jogurtu naturalnego, odrobina soku z cytryny, łyżka wody, sól, pieprz, oregano, ksylitol/erytryol.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation