Kuchnia

kuchnia

Fasolada - przepis
500 fasoli białej
1 duża cukinia
3l bulionu warzywnego
600ml passaty pomidorowej
2 duże marchewki
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łodygi selera naciowego
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżki oleju smakowego z bazylią
natka pietruszki
Fasolę dzień wcześniej zalać zimną wodą, wody powinno być 2x tyle co fasoli, zostawić na noc do namoczenia. Następnego dnia fasolę odsączyć, przepłukać, przełożyć do garnka. Zalać wodą i zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. Odsączyć i przepłukać. Zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości 1-2 godziny.
Gdy fasola będzie miękka dodać warzywa w pomidorach, pokrojoną w kostkę cukinię i gotować jeszcze 15 minut. Podać z posiekaną natką pietruszki.

Aby zagęścić zupę zmiksuj jedną lub dwie chochle zupy i przełóż z powrotem do garnka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation