Kuchnia

Cooking

składniki:
2 szklanki mąki gryczanej (lub pszennej np. razowej)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
mokre:
1,5 szklanki cukinii startej na tarce o średnich oczkach
1 słoiczek pomidorów suszonych z kaparami (użyłam OLE!)
pół szklanki oliwy (użyłam tej w pomidorów + dolałam jeszcze trochę zwykłej, aby w sumie wyszło pół szklanki)
1 jajko
2/3 szklanki jogurtu naturalnego

wykonanie:
1. Pomidory i kapary odsączamy, te pierwsze kroimy w kostkę.
2. Mieszamy w jednym naczyniu składniki mokre, w drugim suche, a następnie łączymy je razem i mieszamy. Ciasto powinno być gęste i grudkowate.
3. Umieszczamy je w formie do muffinek zabezpieczonej papilotkami lub posmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu) przez 20 minut.

Muffinki można również zamrozić i rozmrażać wtedy. kiedy macie na nie ochotę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation