Kuchnia

kuchnia

Domowe antipasti z papryki i sera

Składniki:
ok 8 słodkich papryk pomidorowych
ok 5 ostrych papryczek - wybieramy większe odmiany
kostka sera feta
kostka twarogu
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
4 całe ząbki czosnku
ulubione zioła (u mnie tymianek)
ok 250 ml oliwy
ok 200 ml oleju


Papryczki delikatnie wydrążamy i wrzucamy do gotującej się wody na ok 5 minut następnie wyjmujemy i polewamy zimną wodą. Odstawiamy do przestygnięcia.
W misce dokładnie mieszamy oba rodzaje sera, czosnek (przeciśnięty przez praskę) i zioła. Tak powstałym farszem napełniamy papryczki i układamy je na przemian słodkie i ostre w słoiku (ja miałam taki 1/5 litra). Pomiędzy papryki wkładamy czosnek i zioła. Olej mieszamy z oliwą i bardzo mocno podgrzewamy. Gorącą mieszanką zalewamy papryki uważając aby się nie poparzyć. Zakręcamy słoik, czekamy aż ostygnie i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation