Kuchnia

coś na ząb

Kulinarna Chwila: Schab rozpływający się w ustach
Schab rozpływający się w ustach


Mięso przykryte warzywną pierzynką z dodatkiem pieczarek zapiekane z sosem.


Składniki:
· ½ kg schabu
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
· 1 duża marchew
· 2 małe cebulki
· 15 dag pieczarek
· 6 łyżek majonezu
· 3 łyżki ketchupu
· 15 dag sera żółtego
· 1 papryka czerwona
Sposób przygotowania:
1. Jedną cebulę obieramy, kroimy kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach.

3. Dodajemy do cebuli.


1. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do warzyw.

2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.


3. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

7. Kotlety smarujemy cienko majonezem.

8. Na majonez wykładamy warzywa.
9. Drugą cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

10. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

12. Gdy pieczarki są już dobre układamy na marchwi.

13. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

14. Posypujemy grzyby.

15. 3 łyżki majonezu mieszamy z 3 łyżkami ketchupu.



16. Sosem przykrywamy ser.


17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
18. Kotlety gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation