Kuchnia

Przekąski, przystawki, tapas

Bakłażan na ostro - przepis

Na 6-7 roladek
100 g serka śmietankowego
2 plastry sera feta
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyczka miodu
1 łyżeczka ziarnistego czerwonego pieprzu
świeże zioła :
bazylia, tymianek, majeranek, rozmaryn, mięta cytrynowa, (mała garstka)
1 duży bakłażan
Serek wymieszać z rozdrobnioną fetą i jogurtem naturalnym, dodać posiekane zioła, rozgnieciony ząbek czosnku. W moździerzu utrzeć czerwony pieprz dodać do sera wraz z miodem i połączyć składniki.
Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry grillować na patelni posmarowanej delikatnie oliwą.
Plastry bakłażana rozłożyć na desce posmarować pastą z chilli i nakładać serek - zwijać w rulonik.
Takie roladki można podawać od razu lub jeszcze je schłodzić w lodówce.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation