Kuchnia

miesa

Pieczona papryka cudnie nafaszerowana


4 duże czerwone papryki
ok 30 - 40 dag mielonego mięsa
3 łyżki ugotowanego ryżu
20 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki utartego parmezanu
2 łyżki bułki tartej
Sól, pieprz, tymianek, słodka papryka, płatki chili,
Olej rzepakowy


Paprykę umyć odciąć daszek i delikatnie aby nie uszkodzić wydrążyć środek.
Cebulę i czosnek drobno pokroić zeszklić dodać mięso i lekko poddusić. Przyprawić Dodać pokrojone pieczarki i jeszcze chwile razem poddusić, następnie dodać ugotowany ryż dokładnie wymieszać, doprawić jeszcze solą , pieprzem i papryką . Ponieważ moja rodzina lubi pikantne dania dodaję jeszcze płatki chili
Przygotowany farsz wkładam do papryk.
Do blendera wkładam bułkę, świeży tymianek i parmezan- łączę miksując ok 1 minuty i taką posypkę układam na wierzch każdej papryki i wstawiamy do piekarnika 180 stopni na ok 30-35 minut
Podaję z sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation