Kuchnia

dietetycznie

Czekoladowe ciasto z fasoli

Składniki:

Czerwona fasola – 1 puszka (lub ugotowana)
Banan – 1 dojrzały
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Słonecznik – 3 łyżki (świetnie sprawdzają się tu również płatki owsiane)
Jajka – 2
Miód – 3 łyżki
Naturalne kakao – 6 łyżeczek
Cynamon – 2 łyżeczki
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Dodatkowo można dodać ekstrakt waniliowy czy aromat rumowy.

Wykonanie:

Ubij białka na pianę. W osobnej misce zblenduj razem fasolę i banana. W drugiej misce połącz razem żółtka, miód, kakao, aromaty, proszek do pieczenia, cynamon. Dodaj jogurt i nasiona słonecznika. Wymieszaj. Na samym końcu powoli dodaj ubite białka. Delikatnie wymieszaj.

Uzyskaną masę wylej do keksówki lub formy babkowej ( lekko natłuszczonej). Piecz 45-50 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation