Kuchnia

Przepisy

orzeszki

Porcja na ok 30 orzechów

Składniki:
ciasto
4 szklanki mąki
1 kostka masła
1 łyżeczka sody
1 szklanka śmietany 18%
1 cukier wanilinowy
olej do sparowania formy

masa
1 kostka masła
3/4 szklanki mleka
250 g mleka w proszku
1,5 szklanki cukru
2 łyżki kakao

Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj


Przygotowanie:
ciasto
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać na gładką zwartą masę. Formę do orzechów posmarować tłuszczem u wykładać do niej ciasto, zacisnąć i smażyć, aż ciastka się przyrumienią. Wyłożyć i ostudzić.

masa
W garnku rozpuść masło, dodaj mleko i cukier, mieszaj aż wszystko się rozpuści. Dodaj kakao i używając miksera wszystko połącz na gładką masę powoli dodając mleko w proszku. Masę delikatnie ostudź i nadziewaj nią połówki orzechów, które następnie sklej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation