Kuchnia

KUCHNIA

Tortilla na zimno z łososiem

Czas przygotowania: 20 min.
Stopień trudności: łatwe

Składniki: ( 20 porcji)
2 placki tortilli
150g serka kanapkowego
100 g łososia wędzonego
1 łyżeczka chrzanu
4 liście sałaty
Kawałek ogórka zielonego
0,5 pomidora
Szczypiorek do posypania
Pieprz świeżo mielony
Warzywa można dodać według własnego uznania

Przygotowanie:
Do serka dodajemy łyżeczkę chrzanu, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Placki tortilli smarujemy cienko przygotowanym serkiem a następnie układamy liście sałaty, na sałacie układamy plastry łososia i ponownie smarujemy wierzch serkiem. Na łososiu rozkładamy pokrojone w słupki warzywa. Całość zwijamy bardzo ścisło, przy czym musimy koniecznie smarować środek tortilli w przeciwnym razie warzywa zaczną nam wypadać podczas krojenia. Im więcej serka tym tortilla będzie ściślejsza. Zwiniętą tortillę kroimy bardzo ostrym nożem na ukos.

Rada: Zwinięte tortille możemy zawinąć w folie do żywności, schować do lodówki i pokroić tuż przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation