Kuchnia

KUCHNIA

Chleb z camembertem

Składniki:

1 okrągły bochenek chleba o średnicy około 20 cm
1 krążek sera brie o średnicy około 14 cm
oliwa z oliwek
tymianek
mały słoiczek konfitury żurawinowej
Przygotowanie:

Z chleba odciąć wierzch. Ser położyć na chlebie i nożem naciąć okrąg wielkości sera. Wybrać miąższ chlebowy z zaznaczonego okręgu na głębokość krążka sera. Boki chleba ponacinać i skropić oliwą z oliwek, posypać tymiankiem. Z sera odciąć górę i umieścić we wgłębieniu w chlebie. Ser posypać tymiankiem i nałożyć na niego konfiturę z żurawiny. Przykryć wierzchem chleba i wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i piec 20 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation