Kuchnia

Ciasta

Owsiany batonik FIT

Składniki:
1,5 szklanki płatków owsianych( najlepiej błyskawicznych),
1/4 szklanki jasnego brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki soli,
1 łyżeczka cynamonu,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
1/2 szklanki mleka,
1 jajko,
1 duży banan,
1/4 szklanki masła orzechowego z kawałkami orzechów lub gładkiego

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 170C. Foremkę o wymiarach około 20x 20cm wysmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia. Wymieszać płatki, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Wlać wanilię, mleko i roztrzepane jajko, całość połączyć. Banana rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem i dodać do masy razem z masłem orzechowym. Dobrze wymieszać wszystkie składniki. Masę przełożyć do przygotowanej foremki i piec około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation