Kuchnia

kuchnia

Konfitura z czerwonej cebuli

Jest rewelacyjna! Do mięs, wędlin, serów, np. do sera pleśniowego. Idealna do przekąski ze smażonego camemberta. Cudowna do grilla. Równie smaczna z samym chlebem. Ostra i słodka zarazem. Można ją zawekować. Polecam!

Składniki:
0,6 kg czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżki miodu
3 łyżki sosu balsamicznego
oliwa z oliwek
sól, pieprz
tymianek
ew. pół kieliszka czerwonego wina

Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Posolić, popieprzyć i smażyć na oliwie, na małym ogniu. Po kilku minutach dodać posiekany czosnek i dalej dusić. Gdy cebula zmięknie dodać miód, sos balsamiczny, wino, tymianek i wymieszać. Smażyć jeszcze kilka minut, aby płyn wyparował.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation