Fotografia

Fotografia

Sałatka z jajkiem i pieczarkami.

Sałatka z pieczarkami.
Na weekend zrobiłam sałatkę z pieczarkami, tak żebyśmy mieli, co podjeść. Od jakiegoś czasu miałam ogromną ochotę na nią, tym bardziej że ciężko jest mi przypomnieć sobie, kiedy ostatni raz ją jadłam. Poprzedni rok zleciał mi na testowaniu kulinarnych nowości, więc czasem fajnie jest wrócić do starych znanych nam smaków :)


Potrzebujemy:
- 8 jajek
- 600 g pieczarek
- puszka kukurydzy
- słoik ogórków konserwowych
- majonez
- sól i pieprz

Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Jeśli ogórki zawierają zbyt wiele wody w sobie, również je odsączamy. Dodajemy majonez, doprawiamy i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation